Download

Bas Hennekam

Het allerleukste vind ik in een nauwe samenwerking met gebruikers een applicatie te ontwikkelen, zelfstandig maar ook zeker in team verband. Daarbij wil ik de gebruikers zo veel mogelijk in het ontwikkelproces betrekken en zo snel mogelijk een tastbaar resultaat geven door middel van prototyping of korte sprints. Ik kan zowel Front-End als Back-End voor mijn rekening nemen, waarbij ik dol ben op sparren over UI/UX. Het uiteindelijke doel is om een optimale gebruikerservaring te bouwen, en daarbij verwachtingen te overtreffen.

Werkervaring

Januari 2016 - Heden

Fullstack Software Developer

Bas Hennekam

Als freelancer het ontwikkelen van web en hybride apps. Onder andere de volgende projecten uitgevoerd:

 • Weerplaza.nl
  Opzetten architectuur en bouwen responsive website voor het weer en daarbij horende CMS. ASP.NET MVC 5, Bootstrap, Open Layers en gehost op Microsoft Azure.
 • AgriSupport / OutdoorSupport Infoplaza B.V.
  B2B platform waarbij voor gebruikers van een specifieke sector op maat het weer wordt gepresenteerd. ASP.NET MVC 5 met Bootstrap.
 • QTracer
  Uitdenken, vormgeven en bouwen van een web-based applicatie voor uitvoeren van tracers (kwaliteits audits) en het presenteren van de resultaten. Inmiddels beschikbaar in 5 talen. ASP.NET MVC 5, AngularJS (v1.6), Web API en Material Design.
2006 - Februari 2016

Software Ontwikkelaar & Applicatie Integratie

Universitair Medisch Centrum Utrecht

Web en hybride app ontwikkeling voor zorg en onderwijs. Daarnaast veel handson ervaring opgedaan met Zorgsystemen (ChipSoft HiX en MetaVision PDMS), Zorgportalen en koppelen van applicaties (HL7, DICOM, etc.). Een aantal voorbeelden van projecten:

 • Digitale Toetsregistratie
  Ontwikkelen van een applicatie voor het digitaal afnemen van klinisch vaardigheids toetsen. ASP.NET MVC 5, AngularJS (v1.5) en Web API.
 • Nursemapp
  Bouw van een app waarbij verpleegkundigen aan bed rechtstreeks metingen van de patiƫnt in het EPD kunnen registreren. Cordova, CS-EZIS Zorgportalen en SharePoint.
 • Pijnkaartje
  App bedoeld voor medisch professionals en helpt bij de behandeling van acute pijn bij kinderen. Cordova, C# .NET en CE Gecertificeerd.
2009 - 2012

Software Ontwikkelaar

Bas Hennekam

Een eigen bedrijf om naast mijn full-time baan andere betaalde werkzaamheden te verrichten. Voornamelijk ontwikkelen van Websites, iGoogle gadgets en Chrome Apps. Voor onder andere Sanoma (nu.nl), Autoweek, Buienradar, Weerplaza en Nederland.FM.

2005 - 2006

Projectmedewerker Kwaliteit ICT

Universitair Medisch Centrum Utrecht

Implementatie NEN 7510 (norm voor Informatiebeveiliging in de Zorg) op de afdeling Medische Genetica, SharePoint inrichten en digitaliseren archieven.

Opleidingen

2001 - 2005

Commercieel Technische Bedrijfskunde

Saxion Hogeschool Enschede

Differentiatie Informatica. Afstudeeropdracht bij John Deere Enschede B.V., formuleren en inrichten van een inkoopproces voor indirecte materialen en diensten.

1999 - 2001

Technische Bedrijfskunde

Universiteit Twente te Enschede

Niet afgerond. Na 1,5 jaar overgestapt naar Hogeschool.

1993 - 1999

VWO

Sint Gregorius College te Utrecht

Vakkenpakket: Nederlands, Engels, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde B, Economie 1 & 2.

Personalia

Adres

Sodawater 44
3991 HJ Houten

Telefoon

06-47978005

Email

bas@bashennekam.nl

Geboortedatum

26 maart 1981

Geboorteplaats

Utrecht

Burgelijke staat

Gehuwd

Kinderen

Bob & Puk

Download